zaterdag 22 maart 2014

Loods 5


Na eindeloos bellen en mailen met de huisbaas heeft mijn dochter het dan eindelijk voor elkaar. Een andere ruimere woning nog dichter in het bruisende hart van Amsterdam. En hoewel pas aan het eind van de maand opgeleverd kan al begonnen worden met de voorpret van het inrichten.
De Ariadne at Home en de VT worden bladzijde voor bladzijde uitgespit en het ene plan wordt na het ander plan enthousiast ontvangen. Mijn blijheid is niet te stuiten want gezien de keuzes lijkt het erop dat mijn dochter een leuk prijsje (zo niet de hoofdprijs) in de loterij heeft gewonnen. 
Helaas dat blijkt niet zo, budgetten worden aangepast en meubels op marktplaats gezet. Straks na verkoop wordt het te koop gezette vervangen door passender varianten. Vader lief wordt met puppy ogen aangekeken want er zal driftig geklust moeten gaan worden in de nieuwe woning.
Want alles van vloer tot plafond dient te worden aangepakt. 
Maar vandaag even niet. Eerst struinen door Loods 5 in Amsterdam.
(Wel leuk doen hoor Pap, zegt mijn dochter die mijn historie met woonwarenhuizen kent)
Loods 5 is een soort van IKEA voor mensen met design ogen en bijpassende budget.
De winkel is zo'n 6 voetbalvelden groot en zo ingericht dat een goede voorbereiding vereist is. Extra proviand dus, een goede kaart en kompas zijn geen overbodige luxe.
De routing door de winkel is zo gemaakt dat je in een half uur niet meer dan maximaal 50 meter kunt afleggen. 
In die 50 meter wordt allerlei koopwaar zo aangeboden dat je niet begrijpt ooit zonder  te hebben kunnen leven. Een solide winkelwagen meenemen bij de ingang (liefst 2) is dan ook een vereiste.

Onderweg kan het zijn dat je wat verdwaasd ogende mensen tegenkomt. Dit zijn mensen die net als jij enthousiast zijn binnen gekomen maar reeds weken op weg zijn naar de uitgang. Je herkent ze aan hun afgeladen karretjes dat ze met lege ogen voortduwen.

Na 2 uur oh's en ah's van vrouw en dochter het verheugende bericht dat dit nog maar de begane grond was. Want jawel, er is nog een verdieping, vol met koopwaar.
Inmiddels zijn er foto's gemaakt van een kapstok,een trap en rechtopstaande lectuurbak. Met wat ambachtelijke vaardigheden van vader en zijn budget moet dit toch wel erg eenvoudig nagemaakt kunnen worden. En dan toch zeker voor een fractie van de verkoopprijs. Mijn dochters puppy ogen doen hun werk weer.

Op de 2e verdieping is een koffie bar. Appelgebak en cappucino geven weer nieuwe energie om de weg naar de uitgang te vervolgen. Tafels banken worden betast, geprobeerd en besprongen. En rond vijf uur wordt dan toch uitgeput de uitgang bereikt. 


Dus.. Op weg naar huis langs de houthandel om wat hout te halen en meubelstukken "na" te maken. Want pap... dat kan je zo goed, knipper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten