dinsdag 18 februari 2014

Truffel

Onze plaatselijke chocolaterie heet "de truffel".

Handgemaakte chocolade, handgedraaide slagroom truffels in melk of witte chocolade, licht bepoederd met cacao. 

Niet te lang op de tong laten liggen want ze hebben de neiging hierop te smelten.
Een aangename verrassing dus een doosje te mogen ontvangen met een assortiment van verschillende Michelin ster waardige chocolaatjes.
Om goede sier te maken gaf ik dit doosje weer door aan mijn vrouw. Een nog grotere chocolade verslaafde als ikzelf.
Het doosje werd met vreugde ontvangen en op de tafel gezet om bij de koffie aangebroken te worden.

Een welhaast onmenselijke inspanning het doosje niet gelijk aan te breken.
Diepe bewondering hiervoor.
Maar een juiste keuze want met koffie wellicht een nog betere smaak combinatie.


Op weg naar het koffieapparaat kwam ik nog net de hond tegen.
Schichtig kijkend, een leeg chocolade doosje in de bek. 


Koffie met Zaanse biscuitjes vanavond dus.
En een héél héél erg lege voerbak voor de hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten